Bekreftelse Objektivt Prioritert dekning Sporbar

Mål for software testing

Testing kan bety mange forskjellige ting avhengig av hvem som gjør det, og hvor i en prosess blir det utført. Programmørene, administratorer, brukere og konsulenter har alle noe annet i tankene når de tester. En dedikert tester kan ofte føle seg tapt i konkurrerende tolkninger. For å være effektiv, trenger en tester imidlertid en bestemt jobbbeskrivelse. Disse fem målene med software testing er et veldig godt utgangspunkt.

Bekreftelse
De fleste misforstått om testing er det primære målet. Hvis du tror det er å finne feil, så har du feil. Defekter vil bli funnet av alle som bruker programvaren. Testing er et kvalitetssikringsmåte som brukes til å verifisere at et produkt fungerer som ønsket. Testing gir en statusrapport av selve produktet i forhold til krav (skriftlig og implisitt).

Prioritert dekning
Ikke alt kan bli testet. Ikke engang en betydelig delmengde av alt kan bli testet. Derfor må testene tilordne innsats rimelig og prioritere grundig. Dette er ikke noe betyr et enkelt tema. Vanligvis vil du ha alle funksjonene dekket med minst ett gyldig inngangssak. Dette sikrer minst en grunnlinjeverktøy til programvaren.

Sporbar
Nøyaktig det som ble testet, og hvordan det ble testet, trengs som en del av en pågående utviklingsprosess. I mange miljøer er et slikt bevis på aktiviteter krevd som en del av en sertifiseringsinnsats, eller bare som et middel for å eliminere dupliserte testinnsatser. Dette burde ikke bety ekstra dokumentasjon, det betyr bare at du holder testplanene klart nok til å bli lest og forstått.

Du må være enig i dokumentasjonsmetodene; hvert medlem av laget burde ikke ha sitt eget. Ikke alle funksjoner skal dokumenteres på samme måte: Flere metoder vil sannsynligvis bli ansatt. Dessverre er det ikke mange felles avtalte prinsipper på dette området, slik at du på en måte er snill på egen hånd.

Objektivt
Tester må balansere de skriftlige kravene, virkelige tekniske begrensninger og brukerens forventninger. Uansett hvor utviklingsprosessen er ansatt, vil det være mange uskrevne eller implisitte krav. Det er testerens jobb å holde alle slike krav i betraktning mens du tester programvaren. En tester må også innse at de ikke er bruker av programvaren, de er en del av utviklingslaget. Deres personlige meninger er bare en av mange hensyn. Bias i en tester fører alltid til en bias i dekning.

1 thought on “Mål for software testing”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *