Kunder Produkter  Prosesser  SWOT SWOT-analyse Teknologi  ledelsen   leverandører 

SWOT-analyse for å forbedre virksomheten din

En SWOT-analyse er en grunnleggende modell som gir retning og fungerer som et viktig skritt i planleggingen. Verdien er ofte undervurdert, hovedsakelig på grunn av sin enkelhet. Hvis det gjøres riktig og seriøst, vil det gi informasjon som er svært verdifull i virksomheten, og vil hjelpe et selskap til å lykkes.

SWOT-analyse samler informasjon om styrken, svakhetene, mulighetene og truslene som et selskap står overfor. SWOT-analyse er ikke bare for bedrifter, på personlig basis, kan enkeltpersoner også vurdere deres karriereopptreden. SWOT-analyse brukes hovedsakelig som en del av en forretnings- eller markedsplan.

SWOT-analyse oppnår målene sine ved å vurdere organisasjonens styrker (hva et selskap kan gjøre) og svakheter (hva et selskap ikke kan gjøre) i tillegg til muligheter (potensielle gunstige forhold) og trusler (potensielle ugunstige forhold).

Som nevnt ovenfor er en SWOT-analyse en enkel prosess, men for å gjøre det effektivt, må det tas alvorlig, og det viktigste trinnet er å få andre involvert i prosessen. Folk må delta for å kunne nå virkelige resultater. En bevisst liste over styrker, svakheter, muligheter og trusler må settes sammen og må være kundefokusert for å få maksimal fordel.

 • Identifiser styrker:
 • Det neste trinnet er å identifisere svakheter:
 • Identifisere muligheter og trusler:

Når du vurderer SWOT, bør du se på:

 • Menneske
 • Teknologi
 • Prosesser
 •  Market
 •  Produkter
 •  Kunder
 •  ledelsen
 •  leverandører
 •  prissetting

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *